Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών

bettyΗ Δρ. Μπέττυ (Παναγιώτα) Τσακαρέστου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στο οικείο Τμήμα. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο «Διαφήμιση και Δημοσίες Σχέσεις»,  «Κοινωνικά Ζητήματα και Επιχειρηματική Υπευθυνότητα», «Διαχείριση Κρίσεων». Συμμετέχει σε 2 μεταπτυχιακά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση α. στην Πολιτιστική Διαχείριση  και β. στη Δημόσια Διοίκηση όπου διδάσκει Πολιτιστική Επικοινωνία και Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Ψηφιακή Επικοινωνία αντίστοιχα.

Από το 2007 είναι επισκέπτρια Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), όπου διδάσκει το μάθημα της Επιχειρηματικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ηθικής.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Business Ethics Network (EBEN)-GR. Από το 2002 είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. από το 2008. Από το 2007-2010 διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας έκδοσης της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, «Βήμα Ιδεών» όπου  επιμελήθηκε αφιερώματα και δημοσιεύσε άρθρα τόσο στο έντυπο όσο και στον δικτυακό του τόπο (www.vimaideon.gr)

Από τον Ιανουάριο του 2010 διορίστηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπου έχει την ακαδημαική εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και από τον Ιούνιο του 2010 ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής  Ραδιο-Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Από το 2008 δραστηριοποιείται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (social media) με άρθρα σε blogs, καθημερινές δημοσιεύσεις στο twitter (http://www.twitter.com/tsakarestou), οργανώνοντας podcasts και συμμετέχοντας σε δημόσιες παρεμβάσεις πολιτών (ενδεικτικά: καμπάνια για τα δημόσια δεδομένα (www.publicdata.gr), δικτυακή συζήτηση για τα προγράμματα των ελληνικών κομμάτων στις ευρωεκλογές το 2009 (www.deb8.gr), συμμετοχή στην παγκόσμια συζήτηση για τη ρύπανση στον κόλπο του Μεξικό (TEDxAtehns Oil Spill) στο ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό εργαστήριο του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο http://www.livestream.com/studiohil).