Ημερίδα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο με θέμα «Το τοπικό στοιχείο στην Εκπαίδευση: Παιδεία – Πολιτισμός – Περιβάλλον»


Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων συμβάλλοντας στη διεύρυνση και διάχυση του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία στην Περιφέρεια, διοργανώνει ημερίδα στη Ζάκυνθο στις 9 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:15 π.μ. με θέμα: «Το τοπικό στοιχείο στην Εκπαίδευση: Παιδεία – Πολιτισμός – Περιβάλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Ιδρύματος.

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα περιστραφεί ο διάλογος περιλαμβάνουν ζητήματα που αφορούν και στις τρεις βαθμίδες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θα υπάρξει δυνατότητα αφενός οι υπεύθυνοι του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου να παρουσιάσουν την πορεία των μέχρι τώρα διαβουλεύσεων και να ανταλλάξουν απόψεις με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς φορείς και εκπροσώπους της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κοινότητας του νησιού κι αφετέρου να προβληθούν και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και το ξεχωριστό χρώμα του τοπικού πνευματικού και υλικού πολιτισμού.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν φορείς και εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα καταθέσουν τη σημαντική εμπειρία τους από την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής τους πράξης και θα παρουσιάσουν σχετικές προτάσεις προς την κατεύθυνση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων.

Εκ μέρους των υπεύθυνων φορέων για τον διάλογο, συμμετέχουν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γιάννης Παντής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Παύλος Χαραμής.