Στα σκαριά Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικών Βιοδεικτών από Έλληνες επιστήμονες

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος» αναφέρεται σε διεθνή επιστημονική ημερίδα του Fields Institute, ενός από τα σημαντικότερα ινστιτούτα του κόσμου, στην οποία θα μετέχουν τρεις Έλληνες επιστήμονες που υλοποιούν ένα τεράστιο ερευνητικό έργο με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Η ημερίδα με θέμα: «Υπολογιστικά Μοντέλα στον Νευροεκφυλισμό» πραγματοποιείται στις 24 Φεβρουαρίου 2017 στο Τορόντο.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας BiHELab, o καθηγητής Ηλίας Κοτσιρέας, Διευθυντής του εργαστηρίου CARGO  του  Wilfrid Laurier University, o καθηγητής Stanley Liang από το Πανεπιστήμιο του York, ο Dr. Ιωάννης Ταρνανάς από το ETH Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ο Dr. Siv Sivaloganathan, διευθυντής του Centre of Mathematical Medicine από το Πανεπιστήμιο του Waterloo και ο Dr. Michael Harney εκπροσωπώντας την Intermountain Healthcare.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, (BiHELab) και ο Καθηγητής Ηλίας Κοτσιρέας (CARGO) ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία ενός νέου Κέντρου Ερευνών με το όνομα «Research Center on Computational Biomarkers - RCCB» (Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικών Βιοδεικτών) στο Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier στον Καναδά. Το κέντρο πλαισιώνει και ο Δρ. Ιωάννης Ταρνανάς διακεκριμένος ερευνητής στο ΕΤΗ της Ζυρίχης ο οποίος πρόσφατα επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Global Brain Health Institute, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται σε κλινικές μελέτες με τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο.


Πηγή: www.ethnos.gr