Περιοδικό Οδυσσέας: Πρόσκληση για υποβολή εργασιών

 

 

 

Η ηλεκτρονική επιστημονική επιθεώρηση Οδυσσέας δημοσιεύει εργασίες ερευνητών, συμπεριλαμβανομένων υποψήφιων διδακτόρων, οι οποίες αφορούν όλα τα πεδία μελέτης που σχετίζονται με τη Μεσόγειο. Ως παράδειγμα αναφέρεται η γεωγραφία, η γλωσσολογία, οι επιστήμες του περιβάλλοντος, η ιστορία, η επικοινωνία κ.ο.κ.

Οι συμμετοχές αξιολογούνται ανώνυμα από τα μέλη της επιστημονικής και της συντακτικής επιτροπής της επιθεώρησης.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά τη μορφή ή το μέγεθος των συμμετοχών. Μοναδικά κριτήρια αξιολόγησης είναι η πρωτοτυπία και η επιστημονική βαρύτητα του κειμένου. Επιθυμητή είναι επίσης η υποβολή εποπτικού υλικού, όπως φωτογραφίες, γραφήματα, πίνακες κ.ο.κ.

                  Η επιθεώρηση Οδυσσέας αποτελείται:

                  - Από ένα θεματικό αφιέρωμα για την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Μεσογείου.

                  - Από τη στήλη Εργασίες, στην οποία δημοσιεύονται άρθρα που προέρχονται από εργασίες τελειόφοιτων ή μεταπτυχιακών σπουδαστών (κεφάλαια, σύνθεση εργασιών).

                  - Από τη στήλη Εκθέσεις, η οποία θα παρουσιάζει την πανεπιστημιακή δραστηριότητα (νέα, συνέδρια κ.λπ.) των Ιδρυμάτων που συμμετέχουν.

                  - Από τη στήλη Εκδόσεις, όπου παρουσιάζονται νέες πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Η επιστημονική επιθεώρηση Οδυσσέας αναμένει τις εργασίες σας, τις οποίες μπορείτε να απευθύνετε στην υπεύθυνη του προγράμματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στον αρχισυντάκτη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σε ηλεκτρονική μορφή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου τεύχους : 15 Ιουνίου 2012

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχών: 10 Μαΐου 2012