Προβολή Οπτικοακουστικού Υλικού Σχετικού με την Κατασκευή Παραδοσιακού Πνευστού Μουσικού Οργάνου (20.03.2012)

 

pdf.thumbnail

Σε συνέχεια του διημέρου σεμιναρίου σχετικού με την Αιγαιοπελαγίτικη τσαμπούνα (άσκαυλος) που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα στις 10 και 11/2/2012, ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι Κεφαλονιάς προβολή οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με την κατασκευή του άσκαυλου το Σάββατο 31/3/2012 στις 5 μ.μ. Το υλικό διέθεσε ευγενικά η ομάδα έρευνας της τσαμπούνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (επικεφαλής: κ. Α. Αναστασίου). Παράλληλα, θα διανεμηθούν οι υπόλοιπες βεβαιώσεις παρακολούθησης του αρχικού σεμιναρίου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια του έργου «ΙΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΙΜΑ-1)» (Δράση 9 «Ανακατασκευές μουσικών οργάνων» με επίκεντρο το Κεφαλονίτικο σκορτσάμπουνο) της πράξης «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΩΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3/2012

1700 – 1900  Προβολή DVD κατασκευής τσαμπούνας και παράλληλη συζήτηση

1900 – 1930    Αποτίμηση – προγραμματισμός επόμενων δραστηριοτήτων

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. H προβολή θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών (Γ2), στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου

Δρ. Γεώργιος Π. Ηλιάδης

Επίκουρος Καθηγητής

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

espa_new