Δημοσιότητα πήρε η Συνέντευξη Τύπου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (08.01.2013)

Δημοσιότητα πήρε η Συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Προεδρείο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Πέρα από τη ζωντανή μετάδοσή της μέσω Διαδικτύου, πάνω από 100 επαγγελματίες της επικοινωνίας κατέβασαν και είδαν την απολογιστική παρουσίαση του έργου που συντελείται στο Ίδρυμα (και την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.slideshare.net/teiion/18-12-2012synenteyxitypoy), ενώ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση σε τηλεγράφημά του, το οποίο ακολουθεί:

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Ένα ισχυρό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

Το έργο που υλοποίησε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των δράσεων της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας», παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, Ναπολ. Μαραβέγια και τους αντιπροέδρους, Σωτ. Σούλη και Ιω. Δραγώνα, σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Μαραβέγιας έδωσε συγκεκριμένα επιτυχημένα παραδείγματα από τις δράσεις, τονίζοντας: «Τα δέκα θερινά σχολεία, τα οποία διοργανώσαμε σε δύο μόλις χρόνια, συγκέντρωσαν 275 επιστήμονες και επαγγελματίες απ' όλη την Ελλάδα και αποτέλεσαν την αφορμή για τη συνεργασία με 30 εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς από τη χώρα μας και το εξωτερικό».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του Ιδρύματος, μέσα στην παρούσα οικονομική κατάσταση, υπογράμμισε: «Μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, η επιτυχής διεκδίκηση και εφαρμογή μιας τόσο φιλόδοξης και καινοτόμου δράσης μάς επέτρεψε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας για ένα ισχυρό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στα νησιά του Ιονίου, με έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διεθνοποίησή του. Ανάμεσα στους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται, οι συνεργασίες με ελληνικά και ξένα ΑΕΙ, οι υποστηρικτικές ερευνητικές δραστηριότητες και, κυρίως, η σύνδεση των τμημάτων μας με τις τοπικές κοινωνίες».

Οι δράσεις του προγράμματος διαρθρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς: την ηλεκτρονική διασύνδεση, τα επιστημονικά προγράμματα σπουδών, τα θερινά προγράμματα σπουδών, τη διάχυση προς την τοπική κοινωνία και το ψηφιακό σχολείο.

Όμως, το Ίδρυμα προωθεί και δράσεις για την τοπική οικονομία. Όπως είπε ο πρόεδρός του «αυτές περιλαμβάνουν την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών (όπως, για παράδειγμα, την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά και την τυποποίηση και ταυτοποίηση των επτανησιακών τοπικών οίνων), την ανάδειξη της περιβαλλοντικής κληρονομιάς των νησιών (όπως την καταγραφή της φυσικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων) και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου των νησιών (όπως τα ενιαία ψηφιακά αρχεία για τη διάσωση του μουσικού πλούτου των Επτανήσων και για τη διάδοση της παραδοσιακής επτανησιακής διατροφής).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και βίντεο με την ψηφιακή τρισδιάστατη αναπαράσταση της οικίας του μεγάλου ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη, στην Πεσσάδα Κεφαλονιάς.

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας, επισήμανε ότι στις προτεραιότητες του είναι «η δημιουργία δικτύων: δίκτυα φίλων στήριξης, δίκτυα συνεργασίας με παραγωγικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς, αναπτυξιακές συμπράξεις, οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην ισχυροποίηση των δεσμών της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον τόπο και την κοινωνία, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ 18/12/2012 Μ. ΠαπουτσάκηΑλλά και τα τοπικά ΜΜΕ των Επτανήσων κράτησαν ιδιαίτερα θετική στάση απέναντι στην εκδήλωση, καταρχάς μεταδίδοντας την εκδήλωση μέσω Διαδικτύου (και παρεμβαίνοντας μάλιστα τηλεφωνικά σε αυτήν) και κατόπιν δημοσιεύοντας ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό. Ενδεικτικά:

 

Ανεξάρτητος Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Το Βήμα του Πολίτη

inKefalonia

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

KefaloniaNews

Kefalonizw.com

LefkadaPress

Λευκαδίτικα Νέα

MyLefkada

Lefkada Slow Guide

KefkadaNet