Οδυσσέας: Νέο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης, με κείμενα που θα υπόκεινται σε ποιοτικό έλεγχο.

Η κεντρική θεματολογία του περιοδικού είναι η προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου σχετικά με τη διαχείριση και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Μεσογείου, εξ’ ου και ο τίτλος του: Οδυσσέας/Odysseus.

Στόχος του περιοδικού είναι να γίνει σημείο συνάντησης και συζήτησης γύρω από έρευνες σχετικές με τη διαχείριση και την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Μεσογείου. Τα άρθρα θα επιλεγούν από διεθνή ακαδημαϊκή επιτροπή μετά από σχετική πρόσκληση. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά.

Επιθυμώντας να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα στην έκδοση του πρώτου τεύχους (15 Ιουνίου) σας παρακαλούμε:

Πρώτον, να μας τιμήσετε με τη συμμετοχή σας στην ακαδημαϊκή επιτροπή του περιοδικού, καθώς και να ορίσετε το όνομα του προσώπου που θα συμμετέχει ενεργά.

Δεύτερον, να κοινοποιήσετε στους ενδιαφερόμενους ερευνητές την πρόσκλησή μας για υποβολή εργασιών που θα αφορά το πρώτο τεύχος του περιοδικού (να κοινοποιηθεί εγκαίρως και στα μέλη της ακαδημαϊκής επιτροπής).

Ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, θα προεδρεύσει της ακαδημαϊκής επιτροπής του «Οδυσσέα».

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Βάλια Καϊμάκη,

Διευθύντρια έκδοσης του Οδυσσέα