Έναρξη Νέου Κεντρικού Δικτυακού Κόμβου του Ιδρύματος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

There are no translations available.

Στo πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων Δικτυακών και Τηλεματικών Υπηρεσιών και της παροχής καλύτερης εξυπηρέτησης προς την Εκπαιδευτική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων τέθηκε σε εφαρμογή μια νέα πλατφόρμα πολυμεσικής ενημέρωσης για τον Κεντρικό Δικτυακό Κόμβο του Ιδρύματος [http://www.teiion.gr].

Ο συγκεκριμένος Δικτυακός Κόμβος του Ιδρύματος αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με το Ίδρυμα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ο νέος Δικτυακός Κόμβος διαθέτει πλέον σύγχρονο εικαστικό σχεδιασμό που είναι παράλληλα καλαίσθητος, φιλικός και με δομή τέτοια, ώστε να συνάδει με την εικόνα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Η νέα δομή διευκολύνει την πλοήγηση του επισκέπτη με το Κεντρικό Μενού να περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες του Ιδρύματος αλλά και όλων των Τμημάτων του. Το πλήθος των επιλογών του Κεντρικού Μενού έχει περιοριστεί για την ευκολία του χρήστη, ενώ οι Ανακοινώσεις-Εκδηλώσεις αναδεικνύονται σε κεντρική κάθετη στήλη οι οποίες αντλούνται αυτόματα από το Διαδικτυακό Κόμβο Ενημέρωσης του Ιδρύματος [http://forum.teiion.gr].

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του Κεντρικού Δικτυακού Κόμβου του Ιδρύματος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι τύπου «joomla», μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα. Παράλληλα ο συγκεκριμένος Δικτυακός Κόμβος αναπτύχθηκε σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πρωτοβουλίας για την Προσβασιμότητα του Παγκόσμιου Ιστού (Web Accessibility Initiative – WAI) της Διεθνούς Κοινοπραξίας WorldWideWeb Consortium (W3C), έτσι ώστε να είναι ευκολότερα προσβάσιμος από άτομα με εδικές ανάγκες. Επίσης είναι συμβατό με το πρότυπο XHTML, διάδοχος της HTML, μια αυστηρότερη μορφή κώδικα που δημιουργήθηκε με σκοπό την κατασκευή δικτυακών κόμβων έτσι ώστε να είναι προσβάσιμοι και από άλλες συσκευές εκτός από τους φυλλομετρητές (π.χ. κινητά τηλέφωνα) και κάνει χρήση του προτύπου CSS (Cascading Style Sheets) που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση των πληροφοριών.

Παρέχει αυτόματη ενημέρωση μέσω Really Simple Syndication (RSS). Πρόκειται για τεχνολογία που επιτρέπει στο χρήστη να ενημερώνεται αυτόματα για τις τελευταίες ειδήσεις (Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις-Εκδηλώσεις) που δημοσιεύονται στο Κεντρικό Δικτυακό Κόμβο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων χωρίς να χρειάζεται να τον επισκέπτεται συνεχώς. Τέλος με τον Χάρτη Ιστοχώρου (sitemap) και με την βέλτιστη Αναζήτηση που έχει ενεργοποιηθεί στο συγκεκριμένο Δικτυακό Κόμβο ο Επισκέπτης μπορεί να βρει άνετα και άμεσα την πληροφορία την οποία αναζητά.

Στα άμεσα σχέδια του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου είναι ο νέος Κεντρικός Δικτυακός Κόμβος του Ιδρύματος να διαθέτει και Υπηρεσία «Video Streaming» για μετάδοση πολυμέσων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και Υπηρεσία «Video On Demand» για επιλογή, ανάκτηση και παρουσίαση οπτικοακουστικού περιεχομένου (όπως βιντεοσκοπημένη διάλεξη ή παρουσίαση).