Πανελλήνιο Συμπόσιο

There are no translations available.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (ΤΗΜΟ) του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ) και με την υποστήριξη του Δήμου Παλικής διοργανώνει τις Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2009, που θα πραγματοποιηθούν στις 13-14-15 Νοεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου της Κεφαλονιάς και στους χώρους του Τμήματος. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου περιλαμβάνονται ομιλίες, σεμινάρια-εργαστήρια, συναυλίες και οπτικο-ηχητικά δρώμενα.

Τον κύριο κορμό των εκδηλώσεων αποτελούν οι συναυλίες ηλεκτροακουστικής μουσικής ελλήνων συνθετών-μελών του ΕΣΣΗΜ, οι οποίες πλαισιώνονται από έργα συνθετών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας συνθετών ηλεκτροακουστικής μουσικής (CIME) και έργα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων.

Στόχος των συναυλιών και των άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης είναι η γνωριμία του κοινού της Κεφαλονιάς, και ιδιαίτερα των φοιτητών του ΤΗΜΟ, με τη γλώσσα και την αισθητική της ηλεκτροακουστικής μουσικής, αλλά και με τους ποικίλους τρόπους και τις εναλλακτικές μορφές χρήσης της τεχνολογίας για την επεξεργασία του ήχου, την οργάνωσή του σε μουσικές μορφές και την παρουσίαση της δημιουργίας στο χώρο. Οι συναυλίες έχουν τη μορφή ‘παραστάσεων’, κατά τις οποίες το ηχητικό υλικό των έργων αναπαράγεται από ένα σύστημα ηχείων (speaker orchestra), το οποίο δίνει τη δυνατότητα ‘ένταξης’ του ήχου στις φυσικές διαστάσεις του χώρου και δημιουργίας εικονικών, ‘τρισδιάστατων’ ακουστικών χώρων.

Τα έργα εκτελούνται μέσω συστήματος πολλαπλών ηχείων (σε μορφή stereo και πολυκαναλική), το οποίο θα εγκατασταθεί στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου ειδικά για αυτό το τριήμερο.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνουν:
- έργα με προηχογραφημένο / επεξεργασμένο ηχητικό υλικό (‘tape music’)
- έργα για ζωντανούς μουσικούς εκτελεστές και επεξεργασμένο υλικό (‘live & tape/electronics’)
- έργα με χρήση διαδραστικών συστημάτων (‘interactive systems’) για ζωντανή επεξεργασία του ήχου
- έργα που συνδυάζουν ήχο και εικόνα

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ανοικτή στο κοινό.

Οργανωτική επιτροπή διδασκόντων: Γεώργιος Ηλιάδης, Απόστολος Λουφόπουλος, Μηνάς Εμμανουήλ, Πασχάλης Κολέντζης, Αρχοντής Θεογιάννης, Μυρτώ Κορκοκίου, Χρήστος Πουρής

Οργανωτική ομάδα φοιτητών: Περσεφόνη Τσαφώνια, Δούρος Ελευθέριος, Λήδα Ευστρατίου, Άντη Δήμα, Επιτήδιος Θανάσης, Γιώργος Γεωργίου

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμποσίου:
http://www.electrodays.teiion.gr