Ίδρυση Φοιτητικού Παραρτήματος του IEEE στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (01.08.2012)

Κοινοποιούμε την επιστολή του Επ. Καθηγητή Θάνου Κακαρούντα, Προϊσταμένου του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία, με την οποία αναγγέλλει την ίδρυση Φοιτητικού Παραρτήματος του ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers, http://www.ieee.org), του μεγαλύτερου παγκοσμίως επαγγελματικού οργανισμού για την προώθηση της τεχνολογίας, στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.


 

 

Αξιότιμοι συνάδελφοι

με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω πως
στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ιδρύθηκε Φοιτητικό Παράρτημα του IEEE, του μεγαλύτερου Τεχνικού Οργανισμού παγκοσμίως. Πρόκειται για μια πρώτη επίσημη συνεργασία του ΤΕΙ με τον φορέα αυτό, αφού μας αναγνωρίζουν ως Ίδρυμα που μπορεί να φιλοξενεί φοιτητικό παράρτημα, στελεχωμένο αποκλειστικά από τους φοιτητές μας. Για την ιστορία, είμαστε το 13ο Φοιτητικό Παράρτημα (Student Branch) στην Ελλάδα, μετά από εκείνα σε Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Πειραιώς, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ.ο.κ.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές μας που συμμετείχαν στην προσπάθεια και σε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ως προσωρινή πρόεδρος του Φοιτητικού Παραρτήματος έχει οριστεί η φοιτήτρια Θεοδώρα Φούρου και Σύμβουλος Καθηγητής ο Αθανάσιος Κακαρούντας (εγώ). Ενημερωτικά επίσης, πριν από λίγες ημέρες έλαβα διεθνή αναγνώριση από το IEEE ως "Outstanding Student Branch Counselor" για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Συνεπώς, αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν κατ' ευχήν, θεωρώ πως οι προοπτικές του Τμήματος και οι ευκαιρίες που δίνονται στους φοιτητές είναι ελπιδοφόρες, χάρη στην προσπάθεια όλων μας, φοιτητών και καθηγητών.

Κλείνοντας, να αναφέρω πως το Παράρτημα, αν και εδρεύει στην Λευκάδα, είναι ανοικτό στους φοιτητές όλων των Τμημάτων του ΤΕΙ.

Με εκτίμηση
Θάνος Κακαρούντας
Επίκουρος Καθηγητής
Προϊστάμενος Τμήματος ΕΠΔΟ