3ο Σεμινάριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στη Λευκάδα

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρες 14:30-17:30 θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, στην Αίθουσα Α6 του κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το 3ο Σεμινάριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με θέμα Καινοτομίες στη Δημόσια Διοίκηση: η πρόκληση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με εισηγητή τον κ. Χαράλαμπο Κουταλάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου Σεμιναρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

Ο εισηγητής

Ο Χαράλαμπος Κουταλάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στην ανάλυση των δημόσιων πολιτικών, την αποκέντρωση και την τοπική αυτοδιοίκηση, την αστική και περιφερειακή ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με την τοπική αυτοδιοίκηση ως μέλος της επιστημονικής επιτροπής και της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την Νέα Αρχιτεκτονική του Διοικητικού και Αυτοδιοικητικού Συστήματος - Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Έχει δημοσιεύσει εκτενώς σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε μια σειρά από έργα που σχετίζονται με τις αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, την εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

espa_new