Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων των αρωματικών φυτών των Επτανήσων
και η αξιοποίησή τους στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων
Σκοπός: Η μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης των αιθέριων ελαίων των φυτών δάφνη και μυρσίνη και η ταυτοποίηση των επιμέρους συστατικών τους, μέσω της τεχνικής της αέριας χρωματογραφίας. Επίσης, η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς για τη διερεύνηση της πιθανότητας εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων της έρευνας στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
Συνεργαζόμενα Τμήματα – Ιδρύματα
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας
Παρουσιάση των διαλέξεων της δράσης
H παρουσίαση σε μορφή .pdf(κλικ για αποθήκευση)
Έκθεση για την χρωματογραφία των αιθέριων ελαίων.
Μελέτη αντιμικροβιακής δράσης αιθέριων ελαίων.
Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης αιθέριων ελαίων.
Σχετικές Εκδηλώσεις και Ανακοινώσεις
- Επιτυχημένο το Σεμινάριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πάνω στην καλλιέργεια και την αξιοποίηση αρωματικών φυτών της Κεφαλονιάς
- Σεμινάριο παρουσίασης εναλλακτικών καλλιεργειών (αρωματικών φυτών) στο Αργοστόλι
- Δύο σεμινάρια στη Λευκάδα για την αντιμικροβιακή δράση των αιθέριων ελαίων των επτανησιακών αρωματικών φυτών
- Συνέντευξη της Επίκουρης Καθηγήτριας Ευφ. Ηρειώτου
- Παρουσίαση διαλέξεων: "Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων των αρωματικών φυτών των Επτανήσων"
- Σεμινάριο για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στη Ζάκυνθο
- Σεμινάριο για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στην Κεφαλονιά