Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων των αρωματικών φυτών των Επτανήσων
και η αξιοποίησή τους στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων

 

Σκοπός: Η μελέτη της αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης των αιθέριων ελαίων των φυτών δάφνη και μυρσίνη και η ταυτοποίηση των επιμέρους συστατικών τους, μέσω της τεχνικής της αέριας χρωματογραφίας. Επίσης, η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς για τη διερεύνηση της πιθανότητας εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων της έρευνας στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.


Συνεργαζόμενα Τμήματα – Ιδρύματα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας

 

 

 

Παρουσιάση των διαλέξεων της δράσης 

pdf.thumbnail

H παρουσίαση σε μορφή .pdf(κλικ για αποθήκευση)

 

Έκθεση για την χρωματογραφία των αιθέριων ελαίων.

Μελέτη αντιμικροβιακής δράσης αιθέριων ελαίων.

Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης αιθέριων ελαίων.

 

Σχετικές Εκδηλώσεις και Ανακοινώσεις