Ομιλία του Διεθνούς Φήμης Επιστήμονα Δημήτρη Νανόπουλου στην Κεφαλονιά

Προσκεκλημένος του ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης είναι ο Ακαδημαϊκός και διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Α & Μ κος Δημήτρης Νανόπουλος.

Ο διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Έλληνας επιστήμονας έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ερευνητικό έργο σε Πανεπιστήμια όπως το CAMBRIDGE και το HARVARD καθώς και συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει πάνω από 575 πρωτότυπες εργασίες. Κατέχει διακεκριμένες θέσεις σε μεγάλα Εκπαιδευτικά Κέντρα του κόσμου και πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ των άλλων είναι Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών του HOUSTON, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και Εθνικός Εκπρόσωπος στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών της Ευρώπης (CERN).

Στόχος των ερευνών του είναι η δημιουργία μία ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων στη φύση (η θεωρία του παντός), που θα δίνει μία επιστημονική ερμηνεία για την εμφάνιση, την εξέλιξη και τη σημερινή μορφολογία του Σύμπαντος.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 και ώρα 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ». Θέμα της ομιλίας του κου Δημήτρη Νανόπουλου θα είναι: «Μοντέρνα Κοσμογονία».