Ημερίδα για το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο (06.12.2012)

Εισαγωγική Ημερίδα για το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο

Το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στο Ληξούρι Εισαγωγική Ημερίδα για τη γνωριμία με το έργο:

Ιόνιο Μουσικό Αρχείο: Διάσωση μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω ενός πλαισίου ψηφιακής αξιοποίησης


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Ληξουρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ημερίδα θα αναπτυχθεί σε δύο μέρη.

Στην πρωινή Επιστημονική Συνεδρία (διάρκεια: 10:30-13:15) θα γίνουν διαλέξεις με θέμα τη δημιουργία του Ιόνιου Μουσικού Αρχείου και τον ιδιαίτερο μουσικό πλούτο των Επτανήσων, αλλά και τις τεχνολογικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με την υλοποίησή του. Μετά το τέλος της, θα ακολουθήσει μετάβαση στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου και ξενάγηση στην πρωτότυπη έκθεση-εγκατάσταση του Απ. Λουφόπουλου.

Στην απογευματινή Πολιτιστική Εκδήλωση (διάρκεια: 17:00-19:30) Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού θα παρουσιάσουν ειδικό πρόγραμμα με επτανησιακούς χορούς.

Το Ιόνιο Μουσικό Αρχείο είναι ένα έργο ουσίας, το οποίο φιλοδοξεί να καταγράψει την ποικιλία και το εύρος της επτανησιακής μουσικής παράδοσης σε ένα ενιαίο ψηφιακό αρχείο με χρήση τεχνολογιών αιχμής, προσφέροντας την ιδιαίτερη επτανησιακή μουσική κληρονομιά σε μια πολλαπλά αξιοποιήσιμη βάση δεδομένων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.