Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

20141003_afisa


Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Κεφαλονιά και προχωρά στηδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους συμμετέχοντες. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης Δ.26 «Εκπαιδευτικές δράσεις για την αξιοποίηση, προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων», της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας», του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

«Εκπαιδευτικές δράσεις για την αξιοποίηση, προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων» (Δ.26)

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΛΕΩΦ. ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ

ΤΚ. 28100 – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ / ΤΜΗΜΑΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ (ΣΕ ΩΡΕΣ)

22/11/2014 έως 07/12/2014

1. Πρωτογενής Τομέας

(6 τμήματα)

2. Τουρισμός (6 τμήματα)

5 άτομα ανά τμήμα

24 ώρες ανά τμήμα

 • Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, ενώ διαχωρίζονται σε δύο (2) βασικές θεματικές ενότητες: α) Πρωτογενής Τομέας και β) Τουρισμός. Για την κάθε θεματική ενότητα θα συσταθούν 6 τμήματα των 5 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των σεμιναρίων απευθύνεται σε :
 1. Τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες,
 2. Αγρότες και κτηνοτρόφους,
 3. Επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού.
 • Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος των σεμιναρίων θα βασίζεται στην αιχμή των σύγχρονων εξελίξεων και πρακτικών, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες)

Για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα τμήματα που θα συσταθούν θα είναι αυστηρώς ολιγομελή (5 άτομα ανά τμήμα), ομογενή που θα απαρτίζονται από εκπαιδευόμενους που απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τουριστικό τομέα. Τα τμήματα θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας έμφαση στην πρακτική / καθημερινή εφαρμογή, τόσο σε επίπεδο αρχαρίων όσο και προχωρημένων, επικεντρώνοντας στα ακόλουθα ενδεικτικά εκπαιδευτικά θέματα:

  • Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών μέσω διαδικτύου (e-διαφήμιση)
  • Έρευνα αγοράς
  • Περιβάλλον και ανάπτυξη
  • Δικτύωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διανομή προϊόντος
  • Βιώσιμη τοπική ανάπτυξη & επιχειρηματικό σχέδιο
  • Πιστοποίηση/τυποποίηση
  • Ηγεσία και παρακίνηση ανθρώπινου δυναμικού
  • Στρατηγικός σχεδιασμός & νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
 • Η συνολική διάρκεια του κάθε σεμιναρίου (τμήματος) θα είναι 24 ώρες, σύμφωνα με τα ωρολόγια προγράμματα αυτών.
 • Με το πέρας των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ακολουθήσει αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων, κατόπιν σχετικού τεστ αξιολόγησης, όπου οι συμμετέχοντες θα καλούνται να εφαρμόσουν θεωρητικά τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες στο περιβάλλον εργασίας τους, απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις.  Κατόπιν τούτου θα ακολουθήσει η βράβευση των τριών καλύτερων εκπαιδευομένων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης
 • Προθεσμία και τρόπος κατάθεσης αιτήσεων :
 1. Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων : από 17/10/2014 έως 31/10/2014
 2. Τρόπος Λήψης Αιτήσεων :
 • Διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου : www.teiion.gr
 • Από την Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη, Τ.Κ. 28100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
 1. Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων :
 • Αυτοπροσώπως από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 14:00, στην Κεντρική Διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη, Τ.Κ. 28100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
 • Ταχυδρομικά στην ως άνω διεύθυνση, με ημερομηνία παραλαβής από το ΤΕΙ έως και την 31/10/2014
 • Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 • Διαδικασία και κριτήρια επιλογής υποψηφίων

Ως κριτήρια επιλογής θα ληφθούν υπ’ όψιν :

 1. Ο επαγγελματικός τομέας των υποψηφίων συμμετεχόντων
 2. Τα έτη επαγγελματικής εμπειρίας

Προκειμένου για την αξιολόγηση θα γίνει η καταγραφή των υποψηφίων που πληρούν τα τυπικά προσόντα επιλογής και θα καταρτιστούν σχετικοί πίνακες αξιολόγησης με βάση την αίτηση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή θα κατανεμηθούν οι συμμετέχοντες στα τμήματα των σεμιναρίων. Ενώ θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά, αλλά και μέσω διαδικτύου στο site του ΤΕΙ www.teiion.gr .

 • Πληροφορίες: Τρουμπέτας Σπύρος, στα τηλ.: 26710 25820 και 6977 782577 ώρες 09:00 – 15:00,
στο e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ανδρέας Βιτωράτος, Υπεύθυνος Δράσης, Αναπληρωτής Καθηγητής  στο e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Αίτηση


Πρόγραμμα Σεμιναρίων Πρωτογενής Τομέας

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Τουρισμός

 

Ορθή Επανάληψη - Αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων Πρωτογενής Τομέας

 

Αποτελέσματα επιλογής υποψηφίων Τουρισμός

 

espa_new