ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση για την Τέχνη στα Επτάνησα

20150515_afisa 7nissiakis sxolis_a3_1

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στo πλαίσιo των δραστηριοτήτων του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» (ΚΕ.ΚΑΛ.Δ.Ε.), διοργανώνει στις 22 και 23 Μαΐου 2015, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς,

Επιστημονικό Συμπόσιο

με θέμα

Η  Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής

Πρόκειται για την πρώτη επιστημονική διοργάνωση αποκλειστικά για τη δυτικότροπη τέχνη που αναπτύχθηκε στα Επτάνησα τον 18ο και τον 19ο αιώνα, με σκοπό να φωτιστούν όψεις μιας σημαντικής πτυχής του Επτανησιακού Πολιτισμού, αποτελεί δε συνέχεια προγενέστερων δράσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που απέβλεπαν στη βαθύτερη γνωριμία με τον πολιτιστικό πλούτο των Επτανήσων. Την εκδήλωση διοργανώνει η κα Δώρα Μαρκάτου, τ. Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επιστημονική υπεύθυνη της Δράσης, με τη συνεργασία της κας Σταλίνας Βουτσινά, Ιστορικού της Τέχνης.

Το  Συμπόσιο, στο οποίο κλήθηκαν να καταθέσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους πανεπιστημιακοί και άλλοι εξειδικευμένοι επιστήμονες, δεν απευθύνεται μόνο σε ειδικούς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ιδιαίτερα σε όσους αγαπούν την τέχνη, παρακολουθούν τις εξελίξεις ή συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή του τόπου.

Πληροφορίες: κα Ερατώ Κουστουμπάρδη, Τηλ. 26710-25820 και e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ώρες 09:00-16:00 και από τον ιστότοπο του ΤΕΙ http://www.teiion.gr .

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.