Διαλέξεις για το Διαδίκτυο και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες στην Κεφαλονιά

 

afisa_exalipsi_psifiakou_xasmatos

Στο πλαίσιο της Δράσης «Εξάλειψη Ψηφιακού Χάσματος μεταξύ Νησιωτικών και Ηπειρωτικών Περιοχών», το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει στην Κεφαλονιά σειρά ενημερωτικών διαλέξεων και παρουσιάσεων με θέματα σχετικά με το Διαδίκτυο και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες.

Στο γενικό κοινό απευθύνεται η εκδήλωση με θέμα Διαδίκτυο και Ανάπτυξη Νησιωτικών Περιοχών, που θα γίνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθούν ομιλίες από καθηγητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στελέχη τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με τους πολίτες.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου) και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας, θα γίνουν ομιλίες με θέμα Επιχειρηματικότητα και Διαδίκτυο, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες του νησιού.

Επιπλέον, σε συνέχεια των παραπάνω εκδηλώσεων, έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς για να παρουσιασθούν θέματα που σχετίζονται με το χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και να γίνει ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Επιστημονικός Υπεύθυνος Δράσης: Σπ. Πολυκαλάς, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Πληροφορίες : Σπ. Τρουμπέτας (τηλ. 2671025820, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

Πρόγραμμα Διαλέξεων 

Α΄ Κύκλος: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 16:00-18:00, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας θα γίνουν ομιλίες με γενικό θέμα Επιχειρηματικότητα και Διαδίκτυο. Αναλυτικά οι τίτλοι και οι ομιλητές:

  1. i.Διαδικτυωμένη επιχειρηματικότητα: Αντζουλάτος Γεώργιος MSc, Key Account Manager, Ericsson Hellas
  2. ii.Επιχειρηματικότητα και Ευρυζωνικότητα: Βλάχος Κυριάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών
  3. iii.Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και Τουρισμός: Πολυκαλάς Σπύρος, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Β΄ Κύκλος: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, 20:00-22:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», θα γίνουν ομιλίες με γενικό θέμα με Διαδίκτυο και Ανάπτυξη Νησιωτικών Περιοχών. Αναλυτικά οι τίτλοι και οι ομιλητές:

  1. i.Διαδικτυωμένη κοινωνία: Αντζουλάτος Γεώργιος MSc, Key Account Manager, Ericsson Hellas
  2. ii.Ευρυζωνικά Δίκτυα: Βλάχος Κυριάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών
  3. iii.Εξάλειψη Ψηφιακού Χάσματος μεταξύ Νησιωτικών και Ηπειρωτικών Περιοχών: Πολυκαλάς Σπύρος, Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.