Επίσκεψη του Καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια στη Νέα Υόρκη
μετά από πρόσκλησητης ομογένειας (13.11.2012)


 

 

Στις 13 Νοεμβρίου 2012 ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας επισκέφτηκε την Νέα Υόρκη μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε η ελληνική ομογένεια για να μιλήσει για την οικονομική κρίση και τις προοπτικές της χώρας μας στο τακτικό συνέδριο που διοργανώνουν κάθε χρόνο.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με την ηγεσία της ομογένειας και συζήτησε τις προοπτικές σύνδεσης του Ιδρύματος με τους απόδημους Επτανήσιους. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας σειράς δράσεων μεταξύ των οποίων είναι η διοργάνωση στα Επτάνησα θερινών Σχολείων για νέους αποδήμους ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε και η δημιουργία Ταμείου από τους Αποδήμους με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.


Επιπλέον, ο κ. Μαραβέγιας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την πολιτειακή βουλευτή στην Αστόρια, κυρία Αραβέλα Σιμωτά με την οποία έγινε μια ανταλλαγή απόψεων για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.


Τέλος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος έδωσε σειρά συνεντεύξεων στα τοπικά μέσα της ομογένειας, μεταξύ των οποίων και του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

 

 
synedrio-kefallines1
από τη συνάντηση του Ναπ. Μαραβέγια με την πολιτειακή βουλευτή στην Αστόρια, κυρία Αραβέλα Σιμωτά