Για τη σύσκεψη Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Περιφέρεια Ι.Ν.


siskepsi_me__ionio_panepistimio

Ευρεία δημοσιότητα δόθηκε στην κοινή σύσκεψη του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κατόπιν της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Ι.Ν. κ. Σπ. Σπύρου, κάτι που καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των Επτανήσων.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

 

       ell_dimokratia

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                  Κέρκυρα 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και ανάπτυξής τους.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε το σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και οι συζητήσεις που γίνονται αναφορικά με μειώσεις τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης,

η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αν. Σαλά – Παπασαλή, ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σταύρος Κάτσιος, η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Μιράντα Καλδή, ενώ από τη μεριά του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Σωτήριος Σούλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. Γιάννης Δραγώνας και το μέλος της Δ.Ε. Γιάννης Πολίτης.

Κοινή ανακοίνωση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μετά από εκτενή διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην οποία αναφέρονται:

Μετά τη σημερινή συνάντηση εργασίας των Πρυτανικών Αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπ. Σπύρου,

δηλώνουμε

τη βούλησή μας για ενδυνάμωση και συστηματοποίηση της συνεργασίας των Ιδρυμάτων μας, καθώς και για μελλοντική σύμπραξη σε κοινές ακαδημαϊκές και ερευνητικές δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγμάτωση των ανωτέρω στόχων προς όφελος της κοινωνίας των Ιονίων Νήσων.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κρίνοντας ότι η δέσμευση για συνεργασία και η έναρξη του διαλόγου των Πρυτανικών Αρχών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Προεδρείου του ΤΕΙ στην έδρα της Περιφέρειας, έθεσε τα θεμέλια για διεύρυνση και ενδυνάμωση των δυο ιδρυμάτων του Ιονίου.

Υλοποιώντας και τη βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης, καλώ την Πολιτεία για τη θεσμική ολοκλήρωση των δυο τομέων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Άτυπη Επιτροπή

Μάλιστα ο κ. Περιφερειάρχης, με στόχο τη συνέχεια της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ Περιφέρειας και για την παρακολούθηση της πορείας συνεργασίας των δυο ιδρυμάτων, πρότεινε και συστήθηκε Επιτροπή υπό την προεδρία του, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Προεδρείο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 

 

Επιλογή από σχετικά δημοσιεύματα:

protoselido_kerkiraikwn_newn

 

Ανεξάρτητος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Το Βήμα του Πολίτη - Κεφαλονιά

MyKefalonia

ΕΡΤ Κέρκυρα

Kefalonia Today

Κανάλι 1 - Κέρκυρα

InKefalonia

Cosmos 965 - Κεφαλονιά

Ερμής Ζακύνθου

MyLefkada

LefkasNews

LefkadaPress

CorfuPress

The Best - Πάτρα

News+ - Πάτρα