"Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας"

logo_audiovisual_tech

 

Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο Τεχνολογίας Ήχου

Ανακοίνωση Διεθνούς Επιστημονικού Σεμιναρίου Τεχνολογίας Ήχου.

Ειδικό θέμα: AURO 3-D Immersive Sound Technology of the Future.

Tριήμερο επιστημονικό σεμινάριο Τεχνολογίας Ήχου θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Στα θέματα περιλαμβάνονται η Ακουστική των Αρχαίων Θεάτρων, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και δύο θέματα αιχμής της σύγχρονης ψυχοακουστικής έρευνας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τις «Ηχητικές Διεπαφές: Θεωρία, Πράξη και Εφαρμογές» και την «Ανίχνευση και αναγνώριση προτύπων σε ηχητικά σήματα». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικών με την εφαρμογή στην πράξη, της επικοινωνίας ανθρώπου και μηχανής, στον τομέα της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί ένα ειδικό θέμα σχετικό με πρόσφατη, αμιγώς ευρωπαϊκή έρευνα, σε θέματα «τρισδιάστατης» εμπειρίας ήχου σε εικονικά περιβάλλοντα πολυμέσων, κινηματογράφου και πολυκάναλης αναπαραγωγής μουσικής. Το σεμινάριο πρόκειται να λάβει χώρα στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Οι εισηγητές των θεμάτων του σεμιναρίου είναι:

-  Wilfried Van Baelen, Διευθύνων Σύμβουλος AURO 3-D Technologies.

- Καθηγητής Γιάννης Μουρτζόπουλος, Ομάδα Ήχου & Ακουστικής Τεχνολογίας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών.

- Ανδρέας Φλώρος, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Εργαστήριο. Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. 

- Κώστας Δρόσος, Υποψήφιος Διδάκτωρ τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας, Εργαστήριο. Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Σεμιναρίου:

- Νίκος Εσπιαλίδης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, Μηχανικός A/V&C, Διευθυντής Ηχογραφικού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

- Νίκος Μπούκας, Επίκουρος Καθηγητής, Επικεφαλής του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.

- Δρ. Διονύσιος Κατερέλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΑΙΤΗΣΗ


espa_new