Αποτύπωση και διάδοση της παραδοσιακής επτανησιακής διατροφής

 

Σκοπός: Η καταγραφή των τοπικών συνταγών και των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε αυτές και η κατάρτιση εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης σεμιναριακού τύπου προς τους τοπικούς εστιάτορες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Επίσης, η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας», που θα αποδίδεται από σχετική επιτροπή ειδικών σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες, οι οποίοι, αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα. 


Συνεργαζόμενα Τμήματα – Ιδρύματα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας, Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

 

 

Μελέτη για τις επτανησιακές συνταγές

 


 

Σχετικές Εκδηλώσεις και Ανακοινώσεις