6 Ιουλίου 2012

Σεμινάριο στη Λευκάδα για την αντιμετώπιση του αλλόχθονου φυτικού είδους Αΐλανθος από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση στην Κεφαλονιά, το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία και το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνουν στη Λευκάδα σεμινάριο κατάρτισης με θέμα:

Αντιμετώπιση του χωροκατακτητικού είδους Αΐλανθος
(Ailanthus altissima)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:30, στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία (Κτήριο Θεωριών, Αίθουσα Α6, Φιλοσόφων και Τζεβελέκη, Λευκάδα). Το σεμινάριο απευθύνεται σε γεωτεχνικούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που ευαισθητοποιείται στο ζήτημα της οικολογικής ισορροπίας των Επτανήσων, γι’ αυτό και η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών και θα δοθούν οδηγίες για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού ξενικού είδους. Τα ευρήματα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη ερευνητική ενασχόληση των επιστημόνων του Τμήματος σχετικά με την Αποτίμηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του νησιωτικού συμπλέγματος του Ιονίου από αλλόχθονα φυτικά είδη. Πρόκειται για ένα συνολικό πρόβλημα, που μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει τη δέουσα προσοχή, καθώς αυτή η «εισβολή» στο τοπικό οικοσύστημα, και ιδίως στις κατοικημένες περιοχές, οδηγεί στην απώλεια της οικολογικής ισορροπίας και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 

afisa_lefk

 

Υπεύθυνος Σεμιναρίου: Παύλος Μπουχάγιερ, Επίκουρος Καθηγητής

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.