Δράσεις προς την τοπική κοινωνία για την τυποποίηση-ταυτοποίηση επτανησιακών τυροκομικών προϊόντων
Σκοπός: Η τυποποίηση των επτανησιακών τυροκομικών προϊόντων για την ενίσχυση της ονομασίας προέλευσης, η μελέτη της πιθανής χρήσης του αιθέριου ελαίου ως αντιμικροβιακού παράγοντα στα υπό εξέταση τρόφιμα, η διά βίου εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων, καθώς και οι συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την εφαρμογή των νέων μεθόδων και την εκμετάλλευση των καινοτόμων προϊόντων.
Συνεργαζόμενα Τμήματα – Ιδρύματα
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων, Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας
Τυποποίηση και Ταυτοποίηση Επτανησιακών Τυροκομικών Προϊόντων
Δράση αιθέριων ελαίων στα επτανησιακά τυροκομικά προϊόντα
Σχετικές Εκδηλώσεις και Ανακοινώσεις
- Σεμινάριο για την αντιμικροβιακή δράση του θυμαριού σε τυροκομικά προϊόντα στη Ζάκυνθο
- Σεμινάριο για την Ταυτοποίηση Μικροοργανισμών και Τυποποίηση Τυροκομικών Προϊόντων στο Αργοστόλι
- Σεμινάριο για την αντιμικροβιακή δράση του θυμαριού σε τυροκομικά προϊόντα στο Αργοστόλι
- Σεμινάριο εκπαίδευσης στις μικροβιολογικές αναλύσεις των τυροκομικών προϊόντων στο Αργοστόλι